Mogens's beretning for 2009

 

For 8. gang dampede flokken på rundt regnet 60-70 mænd og kvinder af sted til Morbach, som ligger et sted midt mellem Trier og Rüdesheim. Et strategisk perfekt sted for udflugter i et område, som altid kan byde på nye oplevelser.

Også de kulinariske på Landhaus am Kirschbaum, som er den egentlige årsag til, at turen er blevet ren tradition.

Der kommer hvert år nye med, og enkelte veteraner falder fra. I år deltog Ejgil, så man kan vel med lidt ret kalde det en smcc "klubtur"  Så selv om nogen måtte mene, den ikke rigtigt hører hjemme her, kan det måske give inspiration til andre. De, som ræser gennem Tyskland for at komme til syden, snyder sig selv for mange gode oplevelser. 


Det er ikke til at se på Ejgil, hvad der rørte sig i hovedet på ham, da han første
gang så flokken ved Shell, Rødekroafkørslen, onsdag morgen kl. 0800.

GS.en var ikke helt alene - storebror var med. Niels Rassmussen, www.motorcykeltouring.dk -en hjemmeside, der er værd at besøge.

Hvis nogen synes at genkende denne Virago 535, er det ikke tilfældigt. Den står og forbereder sig på en pinsetur på rundt regnet 3000 km. Den eneste chopper ud over en Virago 1100. Ellers består feltet næsten kun af større touringmaskiner - der køres meget.

Med vanlig smiger og charme overtalte Jens mig til at være førerhund for en del af flokken ad de mindste veje til Hengelo i Holland - første overnatningssted. Som fast bagmand faldt valget helt naturligt på Niels på Hans røde GS.er. Den er til at få øje på. Det der med de mindste veje skal tages alvorligt, når jeg får opgaven 

Det var så den eneste regn, vi fik på hele turen. Venter på færgen over kanalen. Senere færgen over Elben, hvor vi fik skideballe af færgemanden, fordi vi kørte helt frem foran køen. Det var lidt flovt, men ikke uden underholdningsværdi. På den færge, vi så ikke kom med, var alle de andre.

Hotel Hengelo - et større kompleks, hvor det altid lykkes nogen at fare vild i de flere hundrede værelser.

Ejgil er en glad mand - han har netop fået lavet en mindre reparation på et fint, lille værksted ude på landet. Ejgil betaler med et stort smil 

Morbach er et kurområde. Højtbeliggende og med vandre- og cykelruter. I skoven findes finurlige grusbelagte broer gennem vandet, hvor man kan få masseret og vasket sine ømme fødder på samme tid. Når man kommer op, er tæerne ikke mere ømme. De er følelsesløse af kulde.

Et af de smukke steder - kendt af mange formentlig.

Vinsmagning i Bernkastel-Kues. Vinfatter blev noget forbavset over fremmødet, for normalt er det kun Søren og Elin og måske et par stykker mere, der kommer på besøg hvert år. I år havde Søren stor succes med sit lille reklamefremstød for en lille vinsmagetur...

..og frokost i det grønne.

Bernkastel er en smuk by og knap så overrendt som f. eks. Cochem.

Lis og jeg havde Ejgil i pleje i vores 2-værelses lejlighed. Vinsmagning på altanen før aftensmaden.

Normalt forsøger jeg altid at tage billeder, som kan fortælle en historie - helst med statister. Men en gang imellem kalder et motiv på udløseren. Rhinen var Lis og jeg ikke ved i år - vi har været der mange gange - men til næste år...

Ejgil ankommer efter en af de daglige køreture, som typisk er på 2-300 km. Man deler sig op alt efter interesse og kørelyst.

Manden med hætten...

...viste sig sørme at være Ejgil 

Burg Ramstein - den mindste "rigtige" borg, jeg har set. Niels har sat sig ind i mange spændende ting og sager og førte os rundt på en kulturtur en af dagene. Bemærk de åbne ansigter 

Det gode ved en borg med en grundplan på ganske få m2 er, at man kan overskue det hele fra et sted.

Man tror det er løgn, at man skulle opleve en flyver på vejen - men det var ganske rigtigt årsagen til køen. En flink dame fortalte, at den var (nød)landet på den forkerte side af vejen, så man nu var ved at skubbe den over til den rigtige landingsplads. Mon ikke chaufføren skal til orienterende flyveprøve?

2 lavabomber - den bageste er ganske naturlig og også produceret af moder natur for rigtig mange år siden.

Som altid en fin tur, som for Lis.s og mit vedkommende sluttede 2. pinsedag med turen direkte hjem (820 km). På grund af arbejde kunne vi desværre ikke deltage i den sidste overnatning ved Kassel.

Der køres - og ses - rigtig meget på sådan en tur, men Ejgil er et godt eksempel på, at man ikke behøver en stor touringcykel for at være med. Ejgil har i skrivende stund ikke udtalt sig om komforten, men han smilede meget på turen uanset tidspunkt og situation 

Og så - igen - et rigtig godt råd til de, som skal køre langt på den trælse motorvej: Hold mange, korte pauser, i stedet for at vente 2 timer, til bagen bliver øm og benene stive. For ømheden slipper man ikke af med igen, når den først er kommet. Tro mig - det er prøvet mange gange.

www.koktours.dk/
www.motorcykeltouring.dk/
www.landhausamkirschbaum.de/

Tak for turen - og tak til Ejgil for muntert og inspirerende selskab.

Var det noget at prøve for andre klubmedlemmer? Så meld jer til på Jens.s hjemmeside.

moGenS